dimecres, 11 de novembre del 2015

Coses que acaben a la cistella de la compra de l'Amazon

i quan arriben a casa te n'adones de com són de meravelloses

Això m'ha passat farà cosa d'un parell d'hores. Un llibre pensat pel públic adolescent americà (molta gent al veure aquest dos adjectius ja es faria enrere) sota el nom de Rookie yearbook four. Hi ha un one, two i three.

Quina energia feminista que emana d'aquest llibre. No són noies/dones que reivindiquen res, són simplement femines en plena acció, que llegueixen, creen, editen, dibuixen, fotografien, etc. Tot un ventall de possibles maneres d'expressió artística que inunden cadascuna de les ben bé 400 pàgines que componen aquest llibre/guia espiritual.



Trobo a faltar coses així però en català. Seria possible veure una revista en la nostra llengua on les noies parlessin d'experimentar amb el seu cos, portessin la moda allà on vulguessin

Si plantejo aquestes preguntes és perquè crec que clarament la resposta és no. Ja no només per la curta tirada que suposa fer alguna cosa en català, també perquè sembla que a les dones ens faci mandra o bé som reticents a què ens vinculin a un moviment com el feminista. I si ens demanen que hi aportem el nostre granet de sorra de manera altruista ja ens quedem sols en el vaixell.

Bé, en els propers dies espero aprofunditzar en el llibre com cal. No me'l llegiré pas tot, la grandesa d'un llibre d'articles és que el lector pot centrar-se en aquells que més li interessen per afinitat o temàtica. Així doncs, ja n'escriuré més endavant.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada